2021 június 10

 

 

Beszámoló:

https://www.delmagyar.hu/kultura/helyi-kultura/novellakba-oltott-toprengesek-frank-yvette-fotoi-7628527/

Emlékek, benyomások, utazások és hosszú töprengések szülte társadalmi- és nemzetkérdések ihlették Kisimre Ferenc, délvidéki származású szerző, a Délmagyarország egykori újságírójának legújabb művét.

Az élet sodrásában című, tavaly megjelent kötetében a negyven esztendőnyi médiában töltött pályafutása során írt, legkedvesebb cikkeit gyűjtötte csokorba. Idén új műfajban csillogtatta meg tehetségét. Emlékek, Tájak – Sorsok, Emberek című novelláskötetében múltbéli tapasztalatainak tengerén hajózva, sok-sok humorral fűszerezve kalandozik csalódások és szépségek, elhamvadt értékek és a jelen izzó reménye között. Saját bevallása szerint új műve állandó töprengéseinek lenyomata.

A kötetet tegnap este mutatta be a nagyközönségnek a szegedi Bibliotéka Egyesület könyvtárában. A novellafüzér tematikai csokrait beszélgetőtársa, Miklós Tamara ismertette a megjelentekkel.

– A kötet elején külföldi tapasztalatait vonja egy csokorba. Útjai során sok csalódás is érte, melyeket keserédes, humoros-bölcs, tanulságos hangnemben foglal össze. Majd következnek az élet és sors, a család- és nemzetkérdések felett történő vívódás novellái. Nehéz lélekkel meghozott döntések, mint menni vagy maradni, a talpon maradás csökönyössége tükröződik. Szívszorító érzések szabadulnak fel. Utána a révbe jutott ember a szeretetét megelégedéssel és örömmel szórja szét. A kötet vége pedig magának a vibráló életnek, a gyönyörködésnek és a szeretet erejének kavalkádja – fogalmazott.  

(Délmagyar.hu)

 

 

Közösségi portál:

A szegedi Ötágú Síp Kulturális Egyesület kiadásában jelent meg a közelmúltban az Emlékek, tájak -sorsok, emberek című , novelláskötetem, amelynek június 10-én volt az ünnepélyes bemutatója a Bibliotéka-könyvtár nagytermében. A hosszú ideig tartó kényszerű bezártság után - jó volt ismét látni a közönséget, a családtagokat, barátokat, ismerősöket, akik megtiszteltek jelenlétükkel. Kellemes másfél órát tölthettünk együtt, mindeközben - Miklós Tamara hozzáértő műsorvezetésével - a jelenlévők némi betekintést is nyertek a kötetben helyet kapott rövidebb-hosszabb novellák tartalmáról, karakteréről, a szerző személyes vallomásairól is.

                                                                                                                                      Kisimre Ferenc

 

 11

13

12