2020 szeptember 9

 

Meghívó

Borzsovai aranyes knyvbemutat

Szakács Attila Imre Borzsovai aranyeső című kötetét mutattuk be szerdán este a  Bibliotéka Egyesület könyvtártermében. A tavaly megjelent elbeszéléskötet bemutatójára a már ismert körülmények miatt korábban nem kerülhetett sor, sem Szegeden, sem pedig a szerző szülőfalujában Csíkborzován. Ezúttal a szegedi érdeklődő közönség előtt nagy sikerű bemutatkozásnak lehettünk szem- és fültanúi, mert Szakács Attila nemcsak kiváló író, hanem nagy hatású mesélő is, akinek a történeteit élvezettel hallgatnánk napestig. Az 1989-ben Erdélyből áttelepült szerző, aki Szatymazon él, elárulta, hogy hamarosan újabb kötete jelenik meg. Várjuk.

Kisimre Ferenc

 

Szerző: vitéz Szakács Attila Imre (1938. január 19., Csíkborzsova-) :

Iskoláit Borzsovában, Csíkszentmiklóson, Csíkszeredában végezte. 1957-től a kolozsvári Bolyai Egyetem, 1959-től a bukaresti Gazdasági Akadémia hallgatója. 1961-ben letartóztatják, a katonai törvényszék 3 év börtönre ítéli az 56-os forradalom melletti kiállása és a Bolyai Egyetem megszüntetése elleni tiltakozása miatt.

A csíkszeredai ruhagyárban, az udvarhelyi textilkombinátban is dolgozott, hogy 1974-től a csíkszeredai traktorgyár osztályvezetője legyen. Nevéhez fűződik a Kalász negyedi Iskolaközpont megépítése. 1989 októberében családjával együtt Magyaroszágra települ, ahol aktívan részt vesz a közéletben. Sok éven át a Szegedi Erdély-kör elnöke. Létrehozza az Erdélyi Körök Országos Szövetségét (EKOSZ), melynek több éven át alelnöke volt. A 25 évvel ezelőtt, 1995 novemberében Szegeden megalakult Ötágú Síp Kulturális Egyesület alapító tagja és a mai napig aktív munkatársa.

Forrás:Szegedi Közéleti Kávéház

2020. szeptember havi programfüzete

 

 

A fegyelmezett, távolságtartó közönség :